Pulled Pork

12 november, 2012 Av av nilserikjonas

Jag har twittrat det förut och jag kommer twittra det igen; Pulled Pork är det nya chili. Det blåser en ny vind i världen av männens långkoks-kärlekar, och den blåser från brittiska öarna.

 

Efter att under ett par år stått under mexikansk flagg – provat chilifrukts-sorter och avvägt om coca cola eller rödtjut i grytan ger den mustigaste smaken – kommer nu en mildare influens.

 

Pulled pork är i grunden billigt fläskkött som gnidits med kryddor och långsamt tillagats i ugn tillsammans med lök. Efter att det mjukats upp ordentligt hjälper man det att falla sönder genom att dra isär fibrerna med gaffel – därav termen ”Pulled Pork”. Ett utmärkt recept finns HÄR.

 

Det slutgiltiga beviset på Pulled Porks frammarch kom i lördags – då stamhaket Riche tog upp denna pärla på brunchmenyn. Riche serverar den på ett gott bröd med ett generöst lass cheddar ovanpå och lite gräddfil vid sidan av. Sjukt gott!!

 

 

 

Andra ställen som serverar Pulled Pork i Stockholm inkluderar Xoko på Rörstrandsgatan, Boquerian, Marie Laveau, samt Grills bakficka Köttbaren.