Resdagboken

7 maj, 2012 Av av nilserikjonas

Ja ni ungdomar. Det fanns en tid innan Facebook, innan twitter och Instagram. En tid då mail var på gränsen till coolt. En tid då den som ville beskriva en resa online hade en helt annan uppgift än att ta en iPhone-bild och ladda upp via hotellets Wi-Fi.

 

På den tiden fanns resdagboken, en slags bloggportal för reseskildringar. Där lade jag 2001 upp en skildring av min och Christian Bergentofts backpacker-resa till Asien.

 

Nu läggs siten ner men jag hann rädda de magiska 34 inlägg som beskriver dessa 3 månader i livet. Happy times! Inläggen finns på länken nedan, under den ligger ett smakprov..

 

Resdagboken

 

Fullmanefest

Kvallen den 31e lg for vantningen tung over Hat Rin. Efter mexikansdk mat pa the Frog bar satte vi oss p ett annt stalle och sag American Pie 2 och drack kaffe. vid hlv elva gick vi ner till stranden, som vid det laget var helt igang. Priserna hade dubblats over natten, s vi kopte dricka i ett snbbkop och blandde egna drinkar. Overallt musik, dmanniskor ch ljus. Folk och barer var malade i sjalvlysande farg ch har och var brann eldar.

Vid 2 borjade vi dansa, ibland pa strnden, ibland i nan bar, ibland pa en bar, ibland i vattnet. Vid 13 borjade det regna ch jagf tppade bort de andra. Det ar dock latt att hitta ny polare, och tillsammans med bl.a. en nyzeelndre ch en stockholmre drog jag igng en omgng vattenrugby, spelad med en flask lokal whiskey.

Vid 16 borjade energin t slut. Gick hem till vart hotell, at frukost/nttamat/middag med 2 stockholmstjejer som just gatt upp for att ga till sin kickboxningslektion. Vid 5 gick jag och l mig, for 3 skonaa timmars somn. Sen gick vi och t middg och kollde viudeo till 23,m da det vr smgdags igen.

Idag har vi checkat ut frn vart hotell med de fruktnsvrt harda mdrsserna. Efter festen overger alla on sa det sk nog bli enklre att hitta en schysst bungalow nu