Populäraste appar på iTunes Sverige 2011 (iPhone)

Populäraste appar på iTunes Sverige 2011 (iPhone)

19 december, 2011 Av av nilserikjonas

Apple har släppt sin sammanställning över mest populära appar. Den är lite luddigt rubriksatt (man kan sortera på datum appen lagts upp, bokstavsordning, eller på ”featured apps”. Jag väljer att gissa att ”featured” innebär i popularitetsordning).

 

Bland gratisapparna för iPhone toppas listan av Wordfeud följt av Facebook och Viber (tjänst för att ringa gratis över nätet).

 

1. Wordfeud

2. Facebook

3. Viber

4. Spotify

5. SMHI

6. TV4 Play

7. Skype

8. Aftonbladet

9. Blocket

10. TV.nu

 

 

Anmärkningsbart kring detta är väl;

 

– Att Facebook blivit petat från topplistan – wordfeud har varit oerhört framgångsrikt under 2011

– Att vi har 2 tjänster för gratissamtal på topp 10. Vi ser nu också att vissa teleoperatörer spärrar dessa tjänster då de tar mycket rösttrafik från vanliga näten

– Att spotify är på 4:e plats är ett bevis på vilken boost de fått för sina premium-tjänster på sistone

– Tv4 Play är på topplistan, de har ju mycket nya nedladdningar för att de stängde ner sin gamla app för ett år sedan ungefär och flyttade alla till nya plattformen. Har också pratat mycket play-tjänster i ”stor-fyran”

– Inte mindre än 3 Schibsted-varumärken på topp 10 (hitta.se ligger på 17e plats) visar hur duktiga de är på mobilt. Förutom TV4 lyser Bonnier med sin frånvaro..

 

 

Längre ner på listan kan noteras att Angry Birds ligger på 19e plats, avsevärt nedåtgående trend. Efter TV4s och Shibsteds starka positioner bland mediehusen syns SVT på 11e plats, SR på 13e plats, Kanal5 på 21a och RIX FM på 35e plats. Swedbank är största företag utan mediekoppling på 25e plats, följt av Skatteverket och H&M. Roligt att se TV4s Verkligheten Berättar, som får representera den gamla traditionen kring kampanjbaserade appar för marknadsföring av ett koncept (belönad på Guldäggsgalan förra året) hänger kvar på 45e plats. Bland våra kunder kan förutom TV4 noteras Arla med sin kokbok på 76e plats.