Foursquare och Gowalla svenska användare nov 2010

17 november, 2010 Av av nilserikjonas

Mitt gamla inlägg om svenska användare på Foursquare och Gowalla har ju fått en del uppmärksamhet, bl.a. i en artikel  på dagensmedia.se, och jag får fortfarande en hel del trafik till det via Google. Därför känns det motiverat att göra om övningen. Vi börjar som tidigare med globala siffror just nu; 4 miljoner för Foursquare och Gowalla runt en miljon. (Facebook Places är redan uppe i 3 miljoner utan att Deals är igång och utan tillgänglighet på flera stora marknader)

Unika besökare per månad globalt; GW 1,3M, 4SQ 6,8M. I Sverige; 120K 4SQ 24K

Globlala användare / globala besökare x svenska besökare ger;

Gowalla; 92 300 svenska användare

Foursquare; 14 100 svenska användare.

Där har ni uppdaterade siffror govänner. Intressant är att sverige har en sådan extrem skevhet mot Gowalla.. Fun Fact; På SIME just nu hade GW 171 checkins och 4sq 121. Skevheten är alltså mindre bland Internetfolk, men ändå högst påtaglig.