Mobila kampanjer

Efter att ha jobbat några år med mobilmarknadsföring är nu min iPhone full med bilder på mobila kampanjer jag sett. Därför tänkte jag börja samla dem här, och kanske lägga till någon kommentar här och där.

Wondercruises

Tidigt ute med mobilt för sin branch, specifikt erbjudande för mobilen är positivt och skapr relevans, snyggt material

Absolut Augmented reality

Ladda ner appen och du kan hålla upp den mot en flaska och se ett bildspel om hur vodkan skapats.. Kul att man är tidigt ute med teknikten, dock inget jättespännande content kanske.

SBAB

Bevisligen tidigt ute med mobilt sök, ensamma på den här sökningen. Utnyttjar att det är just mobilt sök genom att ha click-to-call, så man kan ringa direkt.

Att ligga som integrerad räntekalkylator inne i Hemnet-appen känns också positivt; Träffar folk i helt rätt stadie i köpprocessen och presenterar anpassad, relevant information (räntekostnad för den lägenhet du just nu tittar på). Driver sökert inga mängder sälj direkt på klick, men hjälper säkert köp via andra kanaler i ett senare skede..

Viktväktarna

Lite oklart varför man kör viktväktarna på hemnet. Billig kontaktkostnad och hög andel kvinnor 30+ är de skäl jag kan tänka mig, men miljön är kanske inte jätterelevant.

Svensk Fast dynamisk banner

Visar direkt i bannern objekt till salu i din närhet just nu. Skapar relevans via geografisk närhet, lätt att bläddra i och stora bilder.

McDonalds Facebook-app

Detta är ju inte en specifikt mobil kampanj, men McDonalds är nog det första svenska exemplet på att man byggt en Facebook-app med HTML5, så att den anpassar sig efter skärmstorlek och funkar även på mobil

Telenor

Snygga banners med ett grafiskt maner som följer med till landningssida. Övergripande info och enkla val om man vill ha hjälp eller mer info.

Oklar telefonitjänst

Kommer inte ihåg vad dessa heter, loggan syns inte hela tiden i bannern. Att annonsera för telefoni i mobilen är spklart alltid relevant, men kör också ganska breda plattformar och verkar inte rikta mot någon specifik miljö/målgrupp.

Halls

Bland de första ute med Aftonbladets integrerade kponcept Aftonbladet Deals – som innefattar annonsering, kampanjsite, och mobila kuponger. Funkar säkert utmärkt, gratis är gott!

Let’s Deal

Försvarsmakten

Dagens Media QR-koder

SIBA rabble-erbjudande

JM banner för att ladda ner app

SvD intern annonsering för app

20130328-000908.jpg

20130328-000950.jpg

20130328-001048.jpg