Svenskar på Pinterest 2014

3 november, 2014 Av av nilserikjonas

Jag har ju skrivit lite tidigare om Pinterest, senaste posten utgick ifrån 2013 års helårssiffra och låg då på 286 000 som någpn gång besöktte sajten.

 

Efter att frågan lyfts på twitter idag blev jag nyfiken och bestämde mig för en ny titt. Senaste basen 2014:2 kom för en månad sedan, och kan väl antas utgå från intervjuer från i somras.

 

Vad är då summan av kardemumman? Jo en saftig tillväxt på 52%! I senaste Orvesto är det 436 000 svenskar mellan 16 och 80 år som någon gång besöker Pinterest. 29,5% män och 60,5% kvinnor.

Pinterest 2014 besökare per ålder

Det som alltid varit intressant med Pinterest – utöver länkningarna och närheten till onlineköp – har ju också varit den äldre besökarprofil man har jämfört med många andra sociala media och bloggar. Här kan man se att prodilen blivit något yngre, men fortfarande är man klart starkast i 20+. 78% är över 25 år, en köpstark och intressant målgrupp.

Könsfördelningen är ju gasnka starkt kvinnlig, och det bli ännu tydligare när man tittar på besöksfrekvens;

Pinterest besöksfrekvens

Män är gasnka lågintensiva besökare, någong gång per vecka eller påer år. Kvinnor är mer frekvensta, och bland de som besöker sajten i stort sett dagligen eller flera ggr per dag är 83% kvinnor.

 

Mycket stark tillväxt för Pinterest alltså – kul och spännande..