Språka på Östgötska

13 augusti, 2013 Av av nilserikjonas

OK, lite off-topic här, en icke desto mindre viktigt. En gammal kollega vid namn Christian Nordenborg är stolt östgöte, fysiskt bördig från Linköping men mentalt mer från Mjölby. Under tiden på Carat var detta ibland föremål för diskussioner och glada skratt – det är ju en fantastisk dialekt på alla sätt.

 

Någonstans i de här svängarna skakade Christian fram ett klipp, en språkkurs i östgötska, som frambringade mängder av skratt. Ända sedan dess har jag googlat och letat online efter denna skattgömma, men inte funnit den. Nu hittade jag filen på min dator och känner att jag för Internets bästa måste lägga upp denna pärla;

 

(misstänker att det kommer från P3.. om någon har något emot detta, var snäll och stäm mig inte utan säg till så plockar jag ner det direkt)