Älska Internetz

10 maj, 2012 Av av nilserikjonas

Måste göra detta lite nördiga statement; Älskar internet. Älskar hur snabbt man kan kommunicera med människor, hur mång man kan hålla koll på och hur snabbt man kan agera och interagera när det är något man liggar eller ogillar.

 

Mitt vanligaste exempel är när jag ligger i sängen på helgmognar och läser DN Kultur. Ofta hittar man en bokrecension som verkar lockande, man sträcker sig efter sin iPhone, startar Bokus-appen och – hey presto – 3 dagar senare har man boken i brevlådan.

 

 20120510-121607.jpg

 

Nu senast fick jag se på Twitter att en av mina absoluta favoritförfattare Bret Easton Ellis sökte finansiering till sin film. Tack vara internet och crowdfunding kan man bjuda in mängder av fans för att vara med och finansiera ett projekt. Jag klickade på Kickstarter-länken Bret hade lagt upp, angav mina Amazon-uppgifter på betalning, och sen var man filmfinansiär. För min insats får jag uppdateringar kring hur det går med filmen, samt en Bret-sigerad (sic!) filmposter. Detta genomfördes på 8 minuter. Med en insats på 50 dollar. Till en film med manus av min favoritförfattare.

 

Älska internet.

 

 

20120510-121633.jpg