Stockholmare och mobilen i SvD

13 mars, 2012 Av av nilserikjonas

 

 SvD 2012-03-13

 

SvD har idag en riktigt spännande artikel där man tittar på hur mycket mobilen påverkar vårt liv idag. Speciellt illustrerande är en genomgång av en genomsnittlig tunnelbanevagn i Stockholm, där man kikat och sett att ungefär 50% av människorna surfar eller på annat sätt leker med sina smartphones. Jag har ju tidigare skrivit  om hur 15% av svenskarna surfar med mobilen mer än 6 ggr per vecka. Tittar man för Stockholms län är den siffran hela 29%!

 

källa; Orvesto konsument 2011 helår 

 

Ett enormt genomslag för mediekanalen, spännande att se hur detta kommer slå igenom för mediekanalen framöver. Spännande också att se vad detta innebär för hur man utvärderar köp av skyltar inuti tunnebanevagnar framöver.

 

I SvD görs vinklingen att vårt fokus på det som händer i mobilen gör oss till kallare vänner i den fysiska verkligheten. Jag vet inte.. lite den debatt man hade för 10 år sedan kring Lunarstorm och MSN; vem är mest social, den som har 2 vänner som man umgås med fysiskt, eller den som har 100 de umgås med via datorn? Att de som mobilsurfar engagerar sig mindre i välgörenhet än andra, beror nog närmast på att välgörenhetsorganisationerna inte blivit så vassa i mobila kanalen ännu..

 

Helt klart är att detta är en utveckling som kommer fortsätta, och att en stark rekommendation till företag är att skaffa sig en mobil hemsida. NU!