Augmented reality app – snabbt enkelt och gratis!

13 januari, 2012 Av av nilserikjonas

Det här är så bra att jag nästan kissar på mig. Inte bara markerar detta inlägg premiären för webbTV här på nilserikjonas.se, dels har jag hittat Aurasma, en Augmented Reality-app som är extremt cool.

Med den kan man på bara sekunder skapa AR-funktioner, direkt i iPhonen utan att det kostar något. Augmented reality känns på sikt som ett riktigt starkt sätt att skapa interaktivitet i annars statiska kanaler, samt att göra roliga kreativa kampanjer. QR-koder har ju hittills inte lyft i någon större utsträckning, och att göra augmented reality kopplat till bilder har sett som mycket komplicerat och dyrt. Stora aktörer som biltillverkare och filmbolag har gjort AR på nyckelmarknader som UK, USA och Frankrike (sök på Augmented reality ad på youtube) men nu kan alltså även gemene man vara i digital framkant. Kul!

Appen finns att ladda ner här och lite demo finns i klippet nedan;