Första dagarna med Siri

5 november, 2011 Av av nilserikjonas

Genom ödets eller Steve Jobs försorger pajade min gamla 3G blott 3 dagar efter att iPhone 4S släpptes i Sverige. Jag skriver detta inlägg på en sprillans ny vit iPhone 4S (wordpress-appen) och tänkte musera lite kring upplevelsen av denna nya lur.

4S är ju externt lik den vanliga fyran, men eftersom jag tog hoppet direkt från en trea känns kontrasten stark. Främst skärmupplösningen och kameran är riktigt bra. Internt i kameran är både programvara och uppkoppling snabbare. , vilket är grymt skönt.

Den stora skillnaden annars är ju Siri, det röststyrda gränssnittet. Det första testet jag gjorde, det klassiska ”hitta bra restauranger nära mig”, blev en besvikelse. För det första fattar inte svenska. För det andra verkar Siri bara ha koll på restauranger i USA.

Höll på att ge upp hoppet om Siri ett tag där, men sedan hämtade hon sig i två andra tester: hon fixade en påminnelse till min frus födelsedag, och fixade snabbt fram uppgifter på Greklands befolkningsstorlek.

Speciellt det sista testet slog an en sträng hos en besserwisser-googlare som mig: man läser i tidningen om greklandskrisen, och måste sen omedelbart veta befolkningsstorleken för att kunna visa upp resultatet för frugan.

Var initialt skeptisk till Siri: röststyrning har funnits länge utan att slå igenom. Men det här kanske kan vara något..

20111105-121725.jpg

20111105-121509.jpg