Mobilt surf i Sverige – iPhones och höginkomsttagare

16 maj, 2011 Av av nilserikjonas

TNS Sifo har släppt en mycket trevlig studie om mobilsurfande. I mycket bekräftar den saker man visste tidigare, men det är ändå trevligt att ha det svart på vitt, samt att få lite mer detaljerad uppdelning av fakta.

Studien pekar på det faktum att benägenheten att surfa med mobilen är högst bland höginkomsttagare. Det finns också en hyfsad volym bland ungdomar och studenter, vilket representeras av den lägsta delen av inkomstskalan, medan gruppen 144-228K per år är underrepresenterad. På det stora hela en intressant målgrupp!

Studien bekräftar också att den målgrupp man når med mobilannonsering till stor del är iPhone-ägare. Även om antalet sålda Android-lurar nu är fler, så säljs de ofta till en lägre kostnad och utan abonnemang med Fri Surf, vilket gör att man är mindre benägen att använda dem till att surfa på nätet och ladda ner appar.

Studien visar också förga förvånande att mobilsurf är mer utbrett i storstäder än mindre orter, brytpunkten går vid ungefär 90′ invånare. Stockholm är klart överrepresenterat, även i jämförelse med Malmö och GBG.

En upplysande och trevlig studie