Antal iPads i Sveige

2 mars, 2011 Av av nilserikjonas

I januari skrev jag  om tankar kring antal iPad-användare, då låg estimatet på 60 000. Nu kommer Tidningsutgivarna med en studie  (baserad på SIFO-enkät till 8 000 pers) som säger 171 000 användare.

Våra siffror kom från estimat utifrån trafik på mediesiter under början januari. Sedan dess har antagligen många fått igång sina julklapps-iPads och lyckats komma ut på nätet med dem. De medienätverk vi pratat med ser 3 ggr så mycket exponeringar mot iPads i februari jämfört med december. Alltså ligger TU:s siffra på 171 000 rätt rimligt till mot den utveckling vi ser hos medierna, med uppemot en tredubbling sedan årsskiftet. Kudos till TU som gör mätningen, i en marknad baserad på estimat vill man gärna ha så många datakällor som möjligt. Det jag tycker är lite synd är att pressreleasen bara ger siffran för iPad, inte för övriga läsplattor. Vore intressant att veta hur många Kindle och Galaxy Tab det finns därute!

Tredubbling på 2 månader – det går snabbt i hockey!