Mest nedladdade appar sen lanseringen av iTunes Sverige

20 januari, 2011 Av av nilserikjonas

Apple har nu släppt en lista på mest nedladdade appar i iTunes Sverige genom tiderna. Rolig och intressant läsning! (även via Feber)

Topp tio erbjuder väl egentligen inga jätte-överraskningar. Facebook är störst. Kul för TV.nu att de till och med är större än nyttotjänster som Hitta och Eniro. Att två lokala söktjänster är större än Google måste nog vara ganska unikt för Sverige, i andra länder har ju Google en väldigt stark position även på eftertext-tjänster.

Att Shazam hamnar redan på tionde plats känns lite oväntat, men det är helt klart en rolig app. Läs gärna mer om hur Levi’s Dockers använde den till reklamsyften.

Foursquare ligger först på 273e plats, visar väl lite att positionering fortfarande är en nisch-grej i Sverige.

Annars är det mycket medietjänster, nyttotjänster och spel. Första app från något som inte är ett spel eller från ett medieföretag är Swedbank på 27e plats.

Roligt för oss på Carat är även våra kunders fina åpsitioner, t.ex. Arlas Kokbok på 28:e plats, Röda Korsets Första hjälpen på 81:a, Försvarets Har du det som krävs på 185:e och 7eleven på 252e plats – av totalt 101 630 appar i iTunes sverige. Starkt jobbat!!