Googles sök-med-kameran live! C’est cool!

6 oktober, 2010 Av av nilserikjonas

GooglesiPhone-app uppdaterades just, och med på köpet fick man det coolaste sen skivat bröd; Sök med hjälp av mobilkameran. Alltså; Fota av med mobilkameran, bildigenkänning, och sedan direkt koppling till Google-resultat. (Snaptell-teknik men kopplat till hela Googles nätverk av information). Google Goggles.

Ser kanske inte så fantastiskt ut vid första anblicken, det enda som har hänt är att enliten fotosymbol dykt upp vid sökrutan.. Men vilken potential; Slipp skriva in saker längre, vill du sökainfo om något du ser fotar du bara av det och kommer direkttill info om det du fotat. Restaurangers öppettider, fota busskurer för att fåinfo om var nästa buss är, fota personer för att få kontaktinfo.

Först ut skall vara landmarks, alltså byggnader och sevärdheter.

Jag valde att testa på ett landmark inom mediebranchen; Ettpar vita converse. Resultatet var enligt nedan:

Vit hund, balettdansös, yin&yang-tecken? Finns en del att slipa på där Google, men som sagt, potentialen är fantastisk. Augmented Reality för varje man..