Att skapa en intressant iPhone-app som folk använder

11 september, 2010 Av av nilserikjonas

Så självklart. Så enkelt. Så smart. Ett av de stora syftena med att skapa en app är att man vill ha något som folk återanvänder om och om igen, att det blir en relationsbyggare. Det som är en risk är att man får något som folk laddar ner av nyfikenhet, kikar på en eller två gånger och sen aldrig använder igen. Motmedlet brukar vara att med jämna mellanrum släppa uppdateringar med ny funktionalitet.

IKEAs app har legat ute ett tag och blivit mycket nedladdad. Istället för att börja klura på en uppdatering i blindo har man lagt in en blänkare för en användarenkät när man startar appen. Skitsmart! Varför sitta på egen kammare och klura när man enkelt kan ta reda på vad folk vill ha för nyheter i din app? Fattar inte att man inte sett detta på andra ställen, men fler borde lära sig av exemplet.

Kudos IKEA!