SSWC för oss som inte var där?

17 augusti, 2010 Av av nilserikjonas

Kanske går det inte att sammanfatta en ”unconference”? Kanske är följden av att överdigitaliserade människor konfererar att resultat sprids ut över bloggar, fb-grupper och tweets. Hur som helst har jag svårt att få en överblick över vad konkret som sades/åstadkoms på Sweden Social Web Camp.

De poster och artiklar man hittar verkar främst falla under

– sociala beskrivningar av entusiastiska deltagare (vi hade jäkligt kul, vi är nördar och stolta över det, vi är framtiden, vi vågar kanske inte säga att vi är framtiden)

– Mediers korta beskrivningar av lägret som socialt fenomen, men korta instick om enskilda föredrag.

Exempel på kategori ett;

 Jan Viderén

Sammanställning av vad andra skrivit under lägret..

Expressen – Emanuel Karlsten

Joakim Green

Dr Spinn

Exempel på kategori två;

Medievärlden

Inlägg om 3 av föreläsningarna..

Sydsvenskan

Artikeln ligger talande nog under kultur och nöje..

Jag hade liksom velat ha en sammanställning över alla föreläsningar och diskussioner (eller iallafall de mest välbesökta). Vad var ämnet, vad sades, och främst, vad kom man fram till. Det kan säkert tänkas finnas därute någonstans, men jag har inte hittat det ännu. Bevisa mig gärna fel!

På något sätt ser jag här en parallell till diskussionen om journalistikens framtid. Om ingen får betalt för och har som yrke att skriva djuplodande om ett ämne, blir det snuttifierat då? Tappar man substans? Å andra sidan, synd att säga att fyran levererade något djuplodande heller, och de får väl sägas tillhöra old journalism.. Oh well..

*redigerat* Är detta lösningen? SSWC 2010 – boken? Men varför måste jag köpa en bok?