Facebook places – till Sverige i september

23 augusti, 2010 Av av nilserikjonas

Facebook Places har blivit en hyfsad snaclis. Självfallet i de vanliga kretsarna, där Dagens Media, IDG och Feber skrivit om Places. Men även i bredare media, där Expressen och SvD nämner det i sina teknikbloggar, medan Aftonbladet har det lite roliga greppet att lägga nyheten under relationsakuten, som en potentiell källa för avundsjuka.

Facebook har ju flera gånger senaste veckorna släppt nya uppdateringar av sin iPhone-app. Tyvärr har detta inte lett till att Places kommit på plats. Däremot innebar en av uppdateringarna att min koppling till Foursquare bröts. Lösningen var ganska enkel; logga in på www.foursquare.com , ta bort kopplingen till Facebook helt, för att sen ansluta den igen. Funkade klockrent, men fortfarande inga places.

Nu kan jag iallafall avslöja att en liten fågel viskat i mitt öra att Facebook Places kommer till Sverige i september.. Ska bli riktigt kul att se hur detta kommer kunna användas i marknadsföring. Som tidigare nämnt är ju vare sig Foursquare eller Gowalla tillräckligt stora i Sverige för att vara underlag för några större kampanjer, men Places skulle kunna innebära riktigt kul grejer. Vi får se i september helt enkelt.

Edit; Okej, eftersom vi nu närmar oss slutet av oktober och bevisligen inte har places, och då jag fortfarande får en del trafik till det här inlägget, känner jag att det är läge med en avbön. Min källa på FB fick ta tillbaka sitt september-uttalande, men hade inget nytt definitivt datum. Senaste beskedet; Inget nytt än om när den kommer till norden. Är på väg uppåt genom Europa som vi kan se.. Tålamod är en dygd etc..

Edit 2; Nu verkar det äntligen vara dags.. DM har snappat upp något! (P.s. undrar var de fick ”ryktet om September” ifrån 🙂 )

Edit 2: under besöket på SIME i November säger Facebook att Q1 2011 gäller för Sverige.