Bodström Sveriges Obama – not..

30 augusti, 2010 Av av nilserikjonas

Getingen slår upp stort som bövelen att ”Bodström Facebook-jobbar från cafe i USA”. Förstasidan på tidningen – här måste det vara ett scoop på plats tänker man!! Man grubblar lite över nyuppfunna termen ”facebook-jobbar” men bläddrar glatt vidare. Det måste ju innebära något nytt, fantastiskt, Obamaesqué genidrag inom sociala medier..

På sidan 8-9 (uppslag!) kommer då sanningen; Bodström sitter på cafeet i USA och gör några trötta Facebook-inlägg om studentpolitiken. Han uppmuntrar även sina FB-vänner att rösta den 19e sept. Thats it.

Ja jävlar vilket sociala medier-geni. Vilket scoop. Är vi verkligen så outvecklade i Sverige att detta skall vara en story? Jeebus. Det får väl iofs ses som en framgång i ett större perspektiv; ”Vi gör litegranna i sociala medier, når inte så många med det, men får en j’kla PR-effekt i expressen på det.”

Stora storyn i det här för mig blir istället en ren modestory. Hur i hela hisingen ser Bodström ut från knäna och nedåt? Vem röstar någonsin på en man som bär de skorna?