Min blogg på Resume.se

Min blogg på Resume.se

15 februari, 2016 Av av nilserikjonas

Screen Shot 2016-02-15 at 09.36.29

 

Sedan en vecka tillbaka ungefär lever mitt bloggande nu främst på Resume.se. Jag kommer försöka komma ihåg att dubbelposta här också, och en del content kommer jag nog lägga enbart här på nilserikjonas.se, men är man intresserad av mitt pladder generellt är det framöver av värde att kolla in den här adressen.

 

Nedan finns mitt första inlägg på bloggen. Enjoy!

 

Hej Resumé, här är ert senaste blogg-tillskott. Jag har inte fått någon direkt brief eller önskad inriktning på vad jag bör skriva om, men skall man hitta trender i vad jag brukar skriva om finns det ett par huvuddrag;

 

Siffernörderi. Med rötterna i mediebyråbranchen och en förkärlek för Orvesto lär det bli en del sifferjagande och trendanalyser. Exempel: Kunde inte låta bli att inför detta kolla lite på Resumé-läsares digitala vanor.

resume blogg 2

 

(LinkedIn och Twitter-fanatiker med hög inkomst tillhör tydligen min framtida målgrupp. Bra på streaming och därmed inte så benägna att ladda ner saker. Dessutom ganska negativt inställda till konservativa uttryck)

 

 

Visionärt fanviftande. Uppmaningar till svenska marknadsförare, byråer och företag att ta ett mer aktivt grepp om den föränderliga omvärlden. Det kan frustrera mig att de tydliga saker som händer kring mobilt, digitalt och socialt inte hamnar högre på agendan hos de som arbetar med marknadsföring. Exempel: Fler människor i världen äger en mobiltelefon än en tandborste, och ändå lyckas knappt någon få ihop en bra mobil kampanj? Förbluffande!

 

Ankdamms-nostalgi. Efter några år i branschen blir man lite av en romantiker. Vissa minnen, anekdoter och nostalgiska observationer kommer säkert smyga sig in. Exempel: Städade lite i byrålådan och hittade ett minne från en mediebyrå-pitch för 4-5 år sedan. Svaret på pichen hade dragit ut på tiden och vi drog över en Aladdin-ask med en hälsning att vi hoppades att chokladen skulle ge lite energi i urvals-processen. Kom tillbaka med vändande bud med texten nedan. Vi vann inte den pitchen kan jag säga..

resume blogg 3

 

Där har ni det: lite högt och lågt, lite statistik, lite trendspaningar blandat med nostalgi. Hoppas det blir läsvärt!