Twitterelitens medievanor, om husvagnar och mobilsurf

Twitterelitens medievanor, om husvagnar och mobilsurf

8 juli, 2013 Av av nilserikjonas

Lite förväntat i sommarens nyhetstorka börjar löpsedlar med lite mindre ”scoop-faktor” dyka upp i Sverige. Expressen begick idag något slags inofficiell sommar-debut med alstret nedan;

 

expressen löpsedel husvagnar

De fetaste husbilarna och husvagnarna alltspå. Kunde inte låta bli att koppla detta till min favoritområde med mediebeteende och specifikt då mobilsurfande. Generellt ökar ju mobilt användande och är som jag ser det är en underutnyttjad kanal som varumärken borde öka i mediemixen – men kanske finns bland Kabe-folket ett undantag. Om man kikar på gruppen som aldrig mobilsurfar kan man se 2 saker; De är över 65, och de gillar husvagnar. 42,5% av de som vägrar mobilsurf är 65+ – bara 6% av dem är under 30. Här kommer mycket hända när demografin förflyttar sig kommande år.

Sen var det det där med husvagnarna; Om man tittar på Orvestos ”Innehav i hushållet” så listas 39 olika alternativ. Tittar man på en indexering blir listan som nedan..

mobilvägrares innehav

Mobilvägrarna har traktorer, husvagnar, husbilar och skotrar. Däremot är de ”light users” av golfutrustning och espressomaskiner..

En annan ”Bakom rubriken” grej jag inte kunde låta bli att kika på kommer från Dagens Media;

twitter dagens media opinion

Insikten att twitter är viktigt om man vill bilda opinion stämmer säkert, men vad vet vi mer om twitter-eliten? Ett snabbt getöga i orvesto på målgruppen ”Besöker twitter flera gånger per dag” ger följande vid handen; De jobbar övertid (index 111), de är inte särskilt benägna att rösta på etablerade partier (om något är det Miljöpartiet, Vänstern och Centern som gäller) och de är ganska narcissistiska och shoppinggalna. Däremot vare sig traditionella, religiösa eller könsstereotypa.

twittrares profiler

Så då för att på ett elegant sätt knyta ihop säcken; Har twitterelien husvagn? Svaret är ett ungande nej; Längst ned pland de 39 valen vad gäller innehav ligger just husbil och husvagn, husvagn faktiskt på Index 0. Vanligaste innehavet bland twittrare i relation till befolkningen i stort? En häst. No bullshit, index 158.

Det är komplicerat, det där med opinionsbildning.