Time to move on..

31 maj, 2013 Av av nilserikjonas

Jag har jobbat på Carat i 6 år ganska exakt, och nu (juni 2013) var det dags att röra sig vidare vilket vännerna i branchpressen uppmärksammat. .caratnostalgi

 

Jag har haft extremt roligt på Carat. Jag blev anställd av Stefan Palmquist (nu Spotify) och Peter Cederholm under VD Stina Honkamaa (tills nyligen fröken Google) i juni 2007. Vi var ett gäng som anställdes ganska juniora samtidigt där (Mikael Nilsson, Oskar Serrander, Patrik Gullmander, Christian Nordenborg, Staffan Berg, Karl Prytz m.fl.) och som till fullo utnyttjade det smörgåsbord det kan vara att jobba på en mediebyrå i Stockholm. På den tiden var det lite mer intensivt med fester också (eller så är det bara jag som inte blir bjuden längre) och man kunde utan problem gå på 3 mingel på samma kväll.

caratnostalgi3

Redan min första vecka lyckades jag via TV-chefen Nicole Hamann (nu Google) lägga vantarna på en biljett till Kanal 5s legendariska junifest (2013s upplaga går av stapeln ikväll). Jag och Nordenborg smet ner till Buttericks och köpte de billigaste hattar man kunde hitta (nyinflyttade til lstan och innan första lönen kommit) och sen blev det en kväll att minnas.

caratnostalgi4

Det har varit många sådana kvällar, med alla fantastiska människor på Carat. E24s pepparkakshustävling (2 vinster!), IDGs femkamp på Grönan, Fjäderholmarna med Martin Ingemansson & co på MySpace, kareoke med Tailsweep-grabbarna. Listan kan göras sjukt lång. 5 av de 6 åren jobbade jag på Carat Interactive, bland annat med min fadder från första tiden Adela Vergara.

caratnostalgi2

Utöver medieeventen fanns alla fantastiska sommarfester och kickoffer med Carat. Störst av dem alla var Lofsdalen. Eftersom detta är en publik blogg har jag bara en sak att säga om Lofsdalen; Vi talar inte om Lofsdalen.

caratnostalgi5

 

Och innan ni tänker klart tanken – nej det har inte bara varit fester! Det har också varit sena nätter med pitch-PowerPoints med Göran af Klercker och Amanda Koutra, det har varit kundseminarier och excelplaner. Sociala medier dök upp under de här året, minns ännu när jag och Micke Nilsson hade utbildning på ett måndagsmöte; ”Så skaffar du ett Facebook-konto” För 4-5 år sedan fick jag ansvar för mobilt på Carat vilket har varit ett jättekul område att växa med, och anledning till otaliga blänkare i dagens media..

 

Så nu är det dags att vända blad. Från Carat till Isobar. Från media till lite mer content, utformning, kreativitet. Det kommer blir sjukt kul. Och förhoppningsvis sjukt bra!