Antal Svenskar på Instagram

Antal Svenskar på Instagram

11 april, 2013 Av av nilserikjonas

Jag gjorde tidigare en liten räkneövning angående svenska användare på Pinterest. Inte alltför vetenskapligt men i brist på bättre data kan det vara en indikation i alla fall.

 

Samma brist på bra data gäller även foto-communityn Instagram. Jag tänkte därmed skicka ut de få siffror jag har. Detta är då ComsCore, vilket är enkätbaserat och har sina brister i fråga om panelstorlek i Sverige. Det är också like oklart exakt hur enkäten är utformad och detta kan nog antas vara ”besöker Instagram” snarare än att man nödvändigtvis har ett konto, Men som sagt, en fingervisning.

 

De datapunkter jag har är dec 2011 och okt 2012. Senaste datapunkten ger då 1 028 000 svenska besökare på Instagram, medan en linjär extrapolering av kurvan skulle landa närmare 1,4 miljoner.

 

svenskar på instagram

Comscore anger också medianåldern på besökare till 30,9 år..

Ser man intresset över tid så har ju det faktiskt ökat konstant sedan dec 2011, vilket en snabb slagning på Google Trends ger vid handen. (Högst intresseindex på Gotland medan Västra götaland ligger lågt, oklart hur man ska tolka det 🙂 )

svenskar instagram trends

 

EDIT; nya siffror för februari visar att Instagram tappar från 1 028′ och 23e plats över största sajter, till 740′ och en 31a plats.. I dessa nya siffror (återigen från ComScore) är Pinterest nere på 74′

Svenskar instagram feb 2013

Svenskar instagram feb 2013