Augmented reality med Metro Play

29 maj, 2012 Av av nilserikjonas

Metro släpper idag 120529 sin funktionalitet för att koppla digitalt innehåll (filmer, bildspel, ljud eller kommentarsfunktioner) till element i den tryckta tidningen. Skillnanden mot många andra försök (man minns t.ex. aftonbladet Taggat) så är detta inte baserat på QR-koder av något slag, utan istället på Augmented reality med bildigenkänning. Skillnanden är alltså att det inte finns en kod som måste scannas av, utan integrationen taggas direkt av bilderna i tidningen.

 

Metro har använt en app som heter PointCloud, en app som verkar funka bra men inte är speciellt spännande; Den tar ett tag att starta upp och synka sig. Visserligen känner den igen bilder enkelt, och lägger en playknapp på bilden. Playknappen rör sig med bilden när man vinklar kamperan. Men när man klickar play för en film öppnas filmen i helskärmsläge, och quickplayer måpste startas. Här tycker jag nog man kunde hittat en roligare programvara, som t.ex. Aurasma, där hela filmen kopplas till tidningens yta.

 

 

20120529-095354.jpg

 

Bra insats i alla fall. Ännu roligare var väl dock den här grejen från Metro International som lanserade nya mobilutgåvan med ett tidningsställ med en QR-kod i. Snyggt!

 

 Bild från qreateandtrack.com/