Iphone 4S presenterad – bra eller anus?

5 oktober, 2011 Av av nilserikjonas

Igår presenterade Steve Jobs efterträdare Tim Cook den senaste iPhonen. Det blev inte en iPhone5, utan en iPhone4S. Lite tråkigt att det inte kommer en ny design, men det finns en hel del smaskiga uppdateringar inuti telefonen;

– Ny kamera med bättre upplösning och möjlighet att filma i HD

– Bättre batteri

– Bättre grafik som möjliggör bättre spel

– Snabbare uppkoppling

– Cue, som verkar vara någon variant på ”GPS-hitta dina vänner” som man sett i t.ex. Lociloci

– Siri, en röstaktiverad ”artificiell intelligens” som skall kunna svara på frågor man ställer om t.ex. väder eller när folks födelsedagar är, eller lägga in larm genom att man bara säger till den ”väckning imorgon 7:15”.

Det känns sammantaget som att den nya luren är en upfrächad och på många sätt trevligare version av iPhone4, men ingen revolution (apples kurs sjönk också efter presskonferensen). Siri, som skulle vara höjdpunkten, känns lite ljummen. Röstaktivering har massor av tillverkare försöt med i åratal utan att få snurr på det. I grunden vill du väl ofta använda mobilen lite diskret, sköta dina ärenden digitalt utan att alla runtomkring skall höra det. Fruktansvärd tanke med en tunnelbanevagn full med folk som med hög röst bokar om möten, kollar vädret och dikterar mail till sin iPhone.

Detta emotsäger över huvud taget inte att jag vill ha en. Nu.

Bra skrivet om uppdateringen av SvD och Feber

Här finns även en video från Apple;