TV i iPhone

13 april, 2011 Av av nilserikjonas

DM skriver om Telias mobil-panel Trends, en panel som visar att 75% av iPhone-ägarna tittar på TV i mobilen. Vore intressant att veta lite mer om hur frågorna ställts (räknas klipp/youtube som TV, eller är det bara fullängdsavsnitt?

Att android-lurar ligger lägre (60%) kar nog en enkel förklaring i att 99% av iPhones säljs med Fri Surf-abonnemang, medan Android-lurar säljs med en blandad kompott av abonnemang, där vissa kan vara nervösa för att surfa för mycket data.

Värt att ta med sig är ju att de som svarat i panelen är sådana som har ett beteende av att ladda ner appar (eftersom de har Trends-appen) samt att använda den (eftersom de tillhör de drygt 50% av de som laddat ner appen som svarat i enkäten). Kan innebära att de är lite mer avancerade användare än snittet. Även med detta i beaktande är dock 75% en imponerande siffra, och vi ser också allt större volymer i TV-kanalernas Play-appar. Kanal5 har väl varit först ut med att kapitalisera på detta på ett bra sätt, men de andra lär följa snart efter. Hejja mobilTV!