Sociala medier och Egypten

29 januari, 2011 Av av nilserikjonas

Under veckan spärrade Egyptens regering internetsiterna Twitter och Facebook (dock funkade det tydligen fortfarande att använda mobilklienter) senare verkar man helt enkelt ha spärrat stora delar av Egyptens Internetanslutning med övriga världen. Jag är ingen av dessa evangelister som tror att sociala medier var grundstenen och förutsättningen för protesterna, men regeringens agerande visar att de spelat en roll.

På twitter samlades information och uppror under referenstaggarna #Egypt och #jan25 (25e januari). Info och frågor från världens intresserade blandades med upprop från de som var där.

För att hålla koll på denna dramatiska utveckling finns det (naturligtvis) en app. Lena Sundström tipsade på Twitter om Al Jazeeras app. Den arabiska tv-kanalen var den sista internationella utposten i Kairo, sände tydligen från ett hotellrum sista tiden innan polisen stormade in.

Från shopping till underhållning till revolution – there’s an app for that!