Mobile OS and Angry Birds

29 december, 2010 Av av nilserikjonas

Den gode Stephen Fry– f.ö. en utmärkt twittrare att följa, tipsade nyligen om en artikel om skaparna av Angry Birds. Det viktigaste var det han hade att säga om olika mobila operativsystem. När det nu blir allt tydligare att innehåll och mjukvara är den viktigaste framgångsfaktorn, snarare än hur hårdvaran ser ut, blir programutvecklarna en viktig indikator. (värdet av ett Xbox eller ett PS3 bestäms ju rätt mycket om vilka spel som utvecklas till respektive konsol.)

Peter Vesterbacka sade att Apple är ohotade ledare inom den överskådliga framtiden. Android utvecklas med alltmer möjligheter, men systemet blir samtidigt alltmer komplext att utveckla till. Visst, försäljningen av Andriod-lurar har kommit ikapp iPhones, men tittar man på hur mycket man laddar ner appar eller surfar med sin mobil, är iPhone OS fortfarande helt överlägsna vad gäller att vara det mest använda operativsystemet.

Peter pekar också på potentialen i Nokias Symbian-system; Här har man en oerhört stor (om än sjunkande) försäljningsvolym, och till skillnad från Android har man stor kontroll över systemet eftersom man skapar både systemet och alla lurar inom samma hus. Skall bli mycket intressant att se vad som händer där kommande år.