Checka in på avstånd med Foursquare

6 oktober, 2010 Av av nilserikjonas

En kritik som länge funnits mot Foursquare är att man verkar kunna checka in varsomhelst utan att behöva vara i närheten av det stället. Visst, närmaste positioner kommer upp som förstahandsval, men man kan söka på namn på ställen längre bort och checka in där..

Detta verkar justerats med senaste uppdateringen. När jag skulle hålla mobilseminarie på Summit på Grev Turegatan tänkte jag att det var bäst att leva som man lär och checka in. Dock var jag lite försenad och tänkte lösa det redan från taxin, för att slippa stå och fumla med mobilen inför 90 pers..

Då dyker meddelandet nedan upp. Det är ju faktiskt kul att dom tightar till incheckningarna, så tjänsten blir det den avsågs till; ett sätt att visa var man är.

(Lite oklart om hotet med förlorade poäng dock – aldrig riktigt fattat vad de där poängen är till för)