SL kör med QR-koder

16 augusti, 2010 Av av nilserikjonas

SL kör ett experiment med QR-koder på en del hållplatser. Jag gillar absolut tanken, det har ju funnits i London och Paris vad jag vet tidigare.

”SL testar så kallade QR-koder på 20 busshållplatser i länet. Med hjälp av kameran i din mobiltelefon och en speciel mobilkod på busshållplatsen får du snabbt tillgång till aktuell bussinformation.

Du fotograferar mobilkoden med din mobilkamera och kommer direkt till mobil.sl.se.”

Sen blir det ju extra intressant om man får kopplat kommersiella möjligheter till detta tillsammans med ClearChannel eller JCDexaux. Det är ju en ganska enkel sak för en mediebyrå/reklambyrå att fixa på egen hand, men kan man få det i ett färdigt paket från utomhus-bolagen tror jag absolut det kan skjuta fart.

 

Figur gjord av en QR-kodbild.

Sen är ju frågan hur aktuellt QR-koder är i Sverige just nu.. Det görs ju lite grejer här o var, men frågan är hur många aktiva användare vi har i Sverige idag. Aftonbladet lade ju en halvsida om dagen i redaktionellt utrymme i ett halvår för att få igång det, men högsta siffran jag hörde vara tt de fått ihop runt 100 000 användare av sin egen tagg-läsare.

Nåja, någon ska ju vara först. Bygga användande. Fånga early adopters etc.. Frågan är väl om QR-koder hinner lyfta innan något annat roligt som SnapTell tar över..