Google-Bashing

11 augusti, 2010 Av av nilserikjonas

Verkar vara populärt att hatea (hejta) google idag. Dock utan några massiva bakomliggande skäl, förutom att dom är just google då.

E24 kör en grej på att googles kontor i Sydkorea stormats, efter misstankar att Google Streetview-bilarna samlat in för mycket info och kränkt folks integritet. Verkar inte varit särskilt dramatiskt, och debatten om Google Streetview och integritet finns ju redan från flera andra länder vilket borde sänka nyhetsvärdet något. Dock lyckas man klämma till med en smaskig ”Polis stormade Googles kontor”-rubrik, vilken även plockades upp av Bladet.

Dagensmedia och Martin Schori gör ännu ett knäck på Googles skatteplanering.. Lite gjord story, och att internationella koncerner flyttar vinster hit och dit känns inte helt chockerande. Han lyckas safta till intressenivån lite genom att nämna Googles ”påkostade lokaler” 🙂 Dom ÄR fina, om än med lite nördprägel (Fussballspel, SEGA rally konsoller, egen hamburgerbar i lunchrummet).

Frågan är väl; är det något maffigare nyhetsvärde i detta? Eller är det bara Google-bashing? It’s always OK to pick on the big kid, liksom.  Oh well.

P.S. kul att se att Dagens Media efter 2 år lyckats fixa en bild på Stina Honkamaa utan caratlogga i bakgrunden. Fast lite nostalgiskt ändå. Hade en jäkla kul tid när hon var här på Caramellen..