Thailändsk biff- och nudelsallad

14 januari, 2013 Av av nilserikjonas
Thailändsk biff- och nudelsallad

Thailändsk biff- och nudelsallad

Jaha, det är var ju inte så svårt – och blev sjukt gott om jag får säga det själv. Inspiration från lite olika håll, och kan ju justeras som man vill i form av olika grönsaker o så..

Dressing
4-5 matskedar fisksås
1/2 dl ljus soya
3 vitlöksklyftor, i tunna skivor
1/2 – 1 röd chili, finhackad
2-3 msk hackad färsk koriander
Rivet skal av 2 lime
Saft av 1/2 lime

Salladen
1 paket risnudlar
1/2 gurka
4-5 salladslökar
150 gr sockerärtor
400 gr ryggbiff
Smör till stekning

1. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål

2. Stek köttet i smör i het panna en kort stund, någon minut per sida. Krydda ordentligt med salt och svartpeppar. Ta upp ur pannan och låt vila.

3. Koka risnudlarna

4. Stek grönsakerna snabbt i pannan. Blanda grönsaker och nudlar.

5. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp nudlar på tallrik, lägg över det strimlade köttet. Häll över dressingen och garnera med lite extra koriander.

Mums.